MERSİN / ERDEMLİ - Çeşmeli Çok Programlı Anadolu Lisesi

OKULUN KALBİ KÜTÜPHANELER

Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi; Bakanlığımızca hayata geçirilen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında kütüphanesi olmayan okullarda yeni inşa edilen, mevcut olanlarınsa zenginleştirildiği okul küpütpanelerinin asıl çalışmaları yanında, öğrencilerin kütüphane ile ilişkilerini artırmak, buna bağlı olarak öğrencilerin okuma ve araştırma alışkanlığını geliştirmek üzere, kütüphanede eğitici, sosyal/kültürüel faaliyetler yapılmasını ve kütüphanelerin bu yolla okulun tüm paydaşlarının kültürüel/sosyal kalkınmasına yardımcı olmasını sağlar.

Konu uzmanları tarafınndan öğrenci ve ebeveyn eğitimleri verilmesi sanat, bilim, doğa, spor alanlarında çeşitli atölyeler düzenlenmesi, öğrencilerin ilgi duyduğu konularda uzman söyleşileri yapılması, katılımcılara "deneyim odaklı" öğrenme fırsatı sunular çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesi, yeni nesil gençleri toplumsal farkındalik düzeylerini artıran sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi ve. yoluyla öğrencilerin kütüphanede keyifli anılar biriktirmesi, okul kütüphanelerinin aktip olarak kullanılması ve okuma alışkanlğı kazandırılması Okulun Kalbi'nin hedefleridir.

"Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi " kapsamında;

Kişisel Gelişim,

Dinletiler,

Şiir Dinletisi,

Müzik Dinletisi gibi atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

26-09-2022

Yayın: 26.09.2022 - Güncelleme: 26.09.2022 12:14 - Görüntülenme: 204